Anuki


Ahaltek-tamma Anuki | s. 14.06.2019 Georgiassa, nyt 3-vuotias
Ruunivoikko, 157 cm | kilpailee laukoissa (sileä)
Kasvattaja Anya Nikolishvili, , omistaja JOD VRL-01544

Anuki on kiltti, mutta hyvin herkkä tamma, joka vaatii johdonmukaisen ja rauhallisen käsittelijän. Se on enemmän yhden ihmisen hevonen kuin kaikkien tallilaisten kaveri, vaikkakin se antaa kyllä aika lailla kenen tahansa sitä käsitellä, joskus tosin pitkin hampain ja hieman kenkkuillen jos Anuki on eri mieltä jostain ihmisestä. Tamma on kuitenkin lauhkea kuin lammas niiden ihmisten kanssa, ketkä ovat sen luottamuksen arvoisia.
Muita hevosia kohtaan Anuki on sosiaalinen ja sen voikin tarhata lähes kaikkien tammojen ja ruunien kanssa.

Bürgüt
ruunikko ahaltek, 166cm
Tagan
musta ahaltek, 164cm
Bal Tilki
musta ahaltek, 162 cm
Gara Guw
rautias sabino ahaltek, 159 cm
Patma
punaruunikko ahaltek, 152cm
Patysha
ruunikko ahaltek, 161 cm
Kebelek
tummanrautias ahaltek, 161 cm
Altyn Khatuna
voikko ahaltek, 162cm
Eziz
rautias ahaltek, 168cm
Yabany
maksanrautias ahaltek, 163cm
Ezme
ruunikonkimo ahaltek
Demir
voikko ahaltek, 163cm
Jora
cremello sabino ahaltek, 161cm
Bulut
vaaleanrautias ahaltek, 160cm

Anukin isä Bürgüt on raamikas kiivasluonteinen venäläissyntyinen ahaltek. Nuoruudessaan se starttasi laukkaradoilla risuesteillä että sileällä ja menestyi urallaan kohtuullisen hyvin keräten sievoisen summan voittorahoja. Laukkauran päättyessä viisivuotiaana ori myytiin venäläiselle akhal teke-harrastajalle uudelleenkoulutettavaksi. Ori oppi nopeasti uuteen työhönsä ratsuna. Bürgütilla kilpailtiin jonkin verran esteillä että koulussa, kunnes se myytiin kymmenvuotiaana Georgiaan siittolaan. Georgiassa ori on toiminut jalostushevosen roolin lisäksi matkaratsuna ja näyttelyhevosena.

Isänisä Tagan oli venäläisen suurehkon laukkatallin kasvattama ja omistama musta raamikas ori, jolta löytyy takaa voitokas ura laukkaradoilta. Se oli äärimmäisen nopea ja kestävä pitkillä matkoilla, ja monissa kilpailuissa se jättikin aina kauas taakseen monia muita huippulaukkureita. Laukkaura päättyi hevosen omistajien tahdosta juuri kun ori oli uransa huipulla. Sen jälkeen ori siirtyi siitoskäyttöön, jälkeläisiä sille kertyi ainakin parikymmentä. Luonteeltaan ori oli karjas ja sitä oli hankala käsitellä.

Isänemä Patma oli kaunis punaruunikko pieni tamma. Siitä piti tulla laukkaratsu, mutta kasvattaja myi tamman aika pian eteenpäin, sillä hevosella ei vauhti riittänyt radoille. Uuden omistajansa kanssa tamma kilpaili jonkin verran kouluratsastuksessa, mutta hyvin omapäisen luonteensa vuoksi kilpailuissa ei aina menestytty. Tamman omisti yksityinen henkilö Venäjällä.

Emä Altyn Khatuna on Anya Nikolishvilin kasvatteja. Tamma myytiin nelivuotiaana ratsastuspalveluita tarjoavalle yritykselle, jossa se ehti työskennellä vuoden pari turistien matkaratsuna, mutta jatkuva ratsastajien vaihtuminen stressasi tammaa liikaa, jonka vuoksi hevonen myytiin sopimattomana takaisin kasvattajalleen. Khatuna elelee nyt kasvattajallaan siitostammana.

Emänisä Eziz oli suurikokoinen venäläinen ori. Ensimmäiset vuodet ori vietti laukkaradoilla, jonka jälkeen ura jatkui kenttäratsuna. Oria käytettiin jalostukseen muutaman varsan verran. Eziz valitettavasti hukkui voimakasvirtaiseen jokeen karkureissun päätteeksi vain 16-vuotiaana.

Emänemä Demir oli voikko tamma.

Päiväkirja ja valmentautumiset

Tekstiä tulee tähän.

PKK-näyttelyt

TulosTulokset laukkakilpailuista

GRAFIIKAN © THE INSPIRATION GALLERY & VRL-01544 2019- | KAIKENLAINEN KOPIOIMINEN KIELLETTY | ALL RIGHTS RESERVED