LE MANOIR DE SCHEPPER


Ballerina

Hollantilainen puoliveritamma (KWPN)
Voikonpäistrikönkimonkirjava (ee/Aa/nCr/Gg/nT), 169 cm
Syntynyt 15.07.2020 NLD, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower -vuotias
4v 27.09.2020, 8v 07.10.2021

Omistaja Tijs Schepper, (VRL-01544)
Kasvattaja Jansen & Bakker Stables Ltd.,

Esteratsu, re: 130 cm
PKK0000, VH00-000-0000

Sen sijaan, että "Ballerina" olisi ollut joku söpö vaaleanpunaturpainen welshponi tai edes siro GP-tason koulutaitaja, oli nimi annettu isokokoiselle estetammalle, joka on 90% räjähtävää voimaa ja 10% räiskyvää tulista luonnetta. Ballerina, tai "Pinky", kuten tamman vaaleanpunaisiin loimiin ja huopiin oli kursivoiduin kirjaimin ommeltu, on isoliikkeinen ja tehokas hyppääjä, joka käyttää esteillä hyvin selkäänsä ja jalkojansa eikä epäröi kummallisenkaan esteen edessä. Se on vahvaluonteinen eikä aina niin miellyttävä käsitellä, mutta on silti aina halukas työskentelemään ihmisen kanssa. Sillä on paljon kilpahenkeä ja sukunsa perusteella sillä olisi kapasiteettia korkeisiinkin esteluokkiin. Pinkyn on kasvattanut alankomaalainen hevossiittola ja hevosalan yritys Jansen & Bakker Stables Ltd., joka on tunnettu huippusukuisten estelinjaisten hollanninpuoliveristen jalostuksesta.

   Kwarts
KWPN, rtkmkrj, 170 cm - EVM
   Harz
Hann, mkm, 172 cm - EVM
Hellseherin
Kohle
   Kira van Ankerhoeve
KWPN, prtkrj, 162 cm - EVM
Jetpackjack xx
Kida van Ankerhoeve
   Chantilly van Bakker
KWPN, vkkpäis, 164 cm - EVM
   Quirinus
Westf, prt, 166 cm - EVM
Quinton
Rosemary
   Pfifferling
Trak, vkkpäis, 162 cm - EVM
Donar
Passau
Isä Kwarts on rautiaankimonkirjava 170 cm korkea, vielä suhteellisen nuori kilpaori. Sillä on erinomainen hyppytekniikka, vahva rakenne sekä hyvä, kuulainen luonne. Oriin kanssa on tähän mennessä kilpailtu 140 cm -esteluokissa erinomaisin tuloksin.
Kilpauran ohella ori on ollut hyvin hillitysti jalostuskäytössä, mutta vähäisestä jälkeläismäärästä huolimatta miltei jokainen oriin jälkeläinen on menestynyt suhteellisen hyvin näyttelyissä tai kilpakentillä. Kwarts on kantakirjattu toiselle palkinnolle KWPN-kantakirjaan.

Isänisä Harz on mustankimo Saksassa kasvatettu ori, jolla on menestyksekäs kilpaura takanaan hollantilaisen ratsastajansa Hanna Jansenin kanssa GP-tasolta asti. Jo 2-vuotiaana Harz oli palkittu Hannover-oripäivien parhaimpana nuorena oriina, saaden huippuarvostelut liikkeistä, hyppytekniikasta sekä ulkomuodostaan, ja 5-vuotiaana ori voitti esteratsujen derbyn Ranskassa. Ori on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle Hannoveriin, minkä lisäksi oriille on jalostusoikeus moniin muihinkin valtakantakirjoihin.
Harzilla on 33 poikaa ja 25 tytärtä, jotka ovat kaikki pärjänneet kilpailuissa sekä esteillä että kouluratsastuksessa, osa kansainväliselläkin tasolla asti.

Isänemä Kira van Ankerhoeve oli pienehkö (162 cm) rautiaankirjava tamma. Kira oli meritoitunut hyvin sekä esteillä että kouluradoilla, tammalla oli plakkarissa useita sijoituksia kansalliselta tasolta ja nuoren ratsastajansa kanssa tähtäimessä oli kansainväliset luokat. Kira kuitenkin loukkaantui vakavasti trailerionnettomuudessa kisamatkalla, mutta lopettamisen sijaan tamma toipuikin odotettua paremmin. Kilparatsua Kirasta ei kuitenkaan enää tullut, joten tamma siirtyi kokonaan siitoskäyttöön. Kira jätti jälkeensä useita varsoja ennen kuin menehtyi sydämenpysähdykseen 18-vuotiaana.

Emä Chantilly van Bakker on voikonpäistärikkö KWPN-tamma, joka on kilpaillut aina 130-tasolla asti. Chantilly on ollut varsin menestyksekäs urallaan, sillä on lukuisia sijoituksia tasollaan sekä jokunen voitto nuorten luokista. Tamma siirtyi siitoskäyttöön 10-vuotiaana ja on tähän mennessä varsonut neljästi, kaikki tammoja, joista kolme on päistärikköjä. Chantilly on kevyt, urheilutyyppinen tamma, jolla on positiivinen asenne ja rauhallinen luonne.

Emänisä Quirinus ei juuri esittelyjä kaipaisi. Rautias ori tulee parhaimmista mahdollisista eurooppalaisista estelinjoista, taustalta löytyy paljon vaikuttajia mm. hannover, oldenburg, selle francais ja holstein-kantakirjoista. Quirinus edustaa erittäin hyvää urheiluhevostyyppiä, se on rakenteeltaan vankka ja kooltaan kompakti, luonteeltaan yhteistyöhaluinen ja kuuliainen. Quirinus on kansainvälisesti menestynyt GP-tason esteori, jolla on tasoltaan lukuisia sijoituksia ja voittoja. Orilla on lähes 50 jälkeläistä, joista suurinosa on menestynyt kilparadoilla, moni on pärjännyt myös näyttelyissä. Westfalen-kantakirjaa edustava ori on hyväksytty westfalenin lisäksi myös mm. Holstein-, Hannover-, Oldenburg- ja KWPN-kantakirjoihin.

Emänemä Pfifferling on harvinaista päistärikköä kantavaa Trakehner-linjaa. Voikonpäistärikön tamman oli kasvattanut leipzigiläinen trakehner-siittola, missä tamma asui ensimmäiset kymmenen vuotta jättäen muutaman varsan, joista pari on pärjännyt hyvin myös kilpakentillä. Tamman kanssa oli kilpailtu nuorten hevosten esteluokissa hyvällä menestyksellä ja se on kantakirjattu Saksan trakehner-kantakirjaan toisella palkinnolla. Pfifferling myytiin 10-vuoden iässä Alankomaihin Jansen & Bakkerin tilalle, jossa tamma toimi kokeneiden opetushevosena. Alankomaissa tamma varsotettiin kahdesti, jotka kummatkin päistärikköjä hollanninpuoliverisiä. Valitettavasti tamma jouduttiin lopettamaan laitumella tapahtuneen jalan loukkaamisen takia vain 16v iässä.

Jälkeläiset
Ei ole.
Kuvia ja tarinoita

Tammikuu 2021, päiväkirjamerkintä
Pinky on minulle etukäteen annettu 25-vuotissyntymäpäivälahja äidiltäni. En tiedä, kuinka paljon hän oli rahaa hevoseen laittanut (varmasti ihan riittävästi) enkä kehdannut kysyäkään, mutta lahja oli ehdottomasti mieleinen. Pinky saapui kartanolle brysseliläiseltä myyntitallilta, minne se oli tullut vain paria viikkoa aiemmin kasvattajaltaan Hollannista.
Tournain kanssa olen kerännyt rutkasti kokemusta niin kenttäratsastuksen että estekipailuiden saralta, joten olihan se aikakin siirtyä kapasiteetikkaimpiin hevosiin. Pinkyn kanssa on tähtäimessä vähintään 140 cm luokat, ehkä otamme osaa myös muutamiin kenttäkilpailuihin. Tähtäimessä joka tapauksessa on Power Jump 2021! -Tijs S.Tarinoinnin kannalta oleelliset kilpailut (villit ja alaiset)
-


ERJ-sijoitukset
KRJ-sijoitukset