Dolinovodno

russian sport horses

Tervetuloa Dolinovodnoon!

Dolinovodnossa keskitymme russian-based sport horse -rodun jalostamiseen. Tavoitteena on kestävä, voimakas ja rakenteeltaan tasapainoinen urheiluhevonen moneen eri lajiin.

Ystävällisesti teidät tervetulleeksi toivottaa
Konstantin J. VRL-01544 / @

Päivitetty viimeksi 27.7.2019

Muita venäläisiin rotuihin keskittyviä talleja
Vecno Stud

Hevoset


KOSMONAVT
russian-based sport horse -ori
evm-sukuinen

JALINA
russian-based sport horse -tamma
evm-sukuinen

DOL-MARDUK
russian-based sport horse -ori
1-polvinen suku
ZVEZDAJA
russian-based sport horse -tamma
1-polvinen suku

Dolinovodnosta

Tallista

Dolinovodno sijaitsee Venäjällä, reilun sadan kilometrin päässä Moskovasta itään päin.

Tallirakennus on alunperin 1900-luvun alussa rakennettu, mutta lukuisten remonttien ja kunnostuksien jälkeen tallista on saatu hyvin nykyaikainen ja toimiva kokonaisuus.

Kasvatustoiminta

Russian-based sport horse on laadukas ratsuhevonen, joka rakenteensa sekä hyvien ominaisuuksiensa puolesta pystyisi suoriutumaan vaativistakin koulu-, este- ja kenttäkilpailuista. Rodulla on myös oikeus osallistua laukkakilpailuihin, eikä valjakkohevosena käyttäminenkään ole poissuljettua. Me Dolinovodnossa olemme mieltyneet rotuun juuri sen monipuolisuuden vuoksi.

Kasvatustyömme on vielä suhteellisen alussa, mutta tällä hetkellä suosimme jalostuksessa erityisesti ahaltekinhevosta sekä englannintäysiveristä sekä näiden sukuisia RBSH:ja. Tavoitteena on saada aikaan kevyehkö, voimakas ja kestävä urheiluhevonen erityisesti kenttäratsastukseen.
Kasvatusliitteemme on Dol-, joka sijoittuu aina nimen eteen. Vaihtoehtoiset kasvatusliitteet ovat RBSH-oreilla Dolino, tammoilla Dolina. Kaikki kasvatit eivät liitettä välttämättä nimeensä saa. Meillä ei myöskään noudateta mitään nimeämissääntöjä.

Dolinovodnon kasvatit
syntynyt 19.03.2019 RBSH-ori Dol-Marduk | isä Pazuzu (at), emä Jalina (rbsh)

Hevosten harjat

Dolinovodnossa on perinteisesti leikattu kaikilta hevosoriilta harja juurta myöten. Harja ajetaan orivarsalta sen ollessa noin vuosikas, ja sen jälkeen harja ajetaan aina, kun se alkaa "pistämään silmään" liikaa. Joillain oreilla harja saattaa kasvaa pidemmäksikin, mutta viimeistään ennen näyttelyitä harja ajetaan pois. Tammoilta ei ajeta harjaa, eikä RBSH:n rotumääritelmä vaadi harjan leikkuuta.

GRAFIIKAN © THE INSPIRATION GALLERY & DOLINOVODNO 2019- | KAIKENLAINEN KOPIOIMINEN KIELLETTY | ALL RIGHTS RESERVED