Esittely

Vinterhus on maaliskuussa 2018 perustettu virtuaalinen talli. Tilan arki koostuu pitkälti hevosten päivittäisestä hoitamisesta, kouluttamisesta sekä turnajaisiin ja näyttelyihin valmistautumisesta.

Talli koki suuren muutoksen helmikuussa 2021, kun talli hevosineen ja työntekijöineen muutti (kuvitteellisesta) Länsi-Svenlannista manner-Norjaan Tromssaan. Muuttoa mantereelle oli pohdittu jo pidempään muun muassa logistisien haasteiden sekä kasvaneen työttömyyden vuoksi, ja lopulta kuukausien etsintöjen jälkeen aivan jäämeren rannan läheisyydestä löytyi Vinterhusin tarpeisiin sopiva tila tallirakennuksineen ja aittoineen. Björnien sukutilaa Markenheimissä ei kuitenkaan myyty, vaan se vuokrattiin eräälle vaellusratsastus- ja hotellitoimintaa aloittavalle pariskunnalle.


Talliympäristö

   

Hevosten kasvatus

Vinterhusissa ei varsinaista kasvatustoimintaa ole, mutta aina välillä talliin syntyy varsoja tarkaan harkituista yhdistelmistä. Vinterhusista on myös mahdollista saada tilausvarsoja erityisesti historiallisiin ratsastuslajeihin. Myös tallin orit ovat tarjolla jalostukseen. Kasvateille synnyinmaaksi merkitään Norja.

Vinterhusissa syntyneet kasvatit

ratsuponi-t Chalmora, s. 30.11.2018 | isä Vlackwoods Corofino, emä Thalmor
spanish norman -t Narcisse (VIP MVA Fn, KTK-II), s. 22.05.2019 | isä Aragon XVI, emä Jacinthe
spanish norman -o Duc Opale, s. 16.06.2019 | isä Duc Obscur, emä Jacinthe
spanish norman -o Rollon, s. 30.09.2020 | isä Riario, emä Embajadora

Henkilökunta


Ragnar Björn
* 1.10.1977, Norja | 188 cm | tallimestari, Vinterhusin pääosakas

Ragnar Björn, jota kutsutaan aina nimellä Bjorikk, on Vinterhusin perustaja ja sen virallinen omistaja. 43 -vuotias mies on päättäväinen ja täsmällinen, sekä ennen kaikkea taitava hevosmies. Bjorikk on hyvin tarkka hevosistaan ja tarttuu kyllä pieniinkin virheisiin mikäli sellaisia näkee, mutta vastaavasti auttaa ja opastaa mielellään jotta tilanteet sujuvat jatkossa oikealla tavalla. Bjorikkin ykköslajit ovat skills at arms-luokat sekä joustaaminen ja hänet näkeekin lähes kaikissa turnajaisissa kilpailemassa mitä ympäri maailman järjestetään.
Ragnar on asunut nuorempana viitisen vuotta Suomessa, joten kommunikointi suomen kielellä onnistunee hyvin.
Omat hevoset: Khulan-Bugur, Sheila, Rothaide, SøvngængerRadulf Björn
* 16.7.1991, Norja | 183 cm | tallirenki, Vinterhusin osakas

30-vuotias länsisvenlantilainen (=norjalainen) mies, Bjorikkin sisarenpoika ja samalla Vinterhusin osaomistaja. Kulkee omia teitään eikä juuri kysele, vaan tekee asiat juuri niin kuin haluaa. Nuorempana blondi on ollut hyvin rämäpäinen tapaus, eikä ikä ole tuonut viisautta mieheen pisaraakaan. Radulfin suosikkilaji on ehdottomasti ratsastusjousiammunta, minkä lisäksi hän on alkanut kiinnostumaan entistä enemmän myös klassisesta ratsastuksesta.
Omat hevoset: Jacinthe, Duc OpaleMagnus Antonini
* 11.4.1988, Italia | 187 cm | ratsuttaja

Kouluratsastaja, joka muutti Espanjan Torremolinoksesta Länsi-Svenlantiin (sittemmin Norjaan) muutama vuosi sitten. Syy siihen, miksi mies muutti Espanjan auringon alta kylmään ja hyiseen Norjaan, oli yksiselitteisesti halu nähdä ja kokea jotain uutta ja Norja vastasi hyvin Espanjassa lähes koko ikänsä asuneen miehen toiveita täysin erilaisesta maailmasta. Ennen muuttoa Länsi-Svenlantiin mies työskenteli fuengirolalaisessa ratsastuskoulussa ratsastuksenopettajana. Hän on kiinnostunut myös nuorten hevosten kouluttamisesta ja hevoskasvattajan työstä.
Magnus ei sukujuuriltaan ole espanjalainen, vaan isänsä puolelta italialainen, äidillään on myös skotlantilaisia ja ranskalaisia juuria. Magnus ottaa osaa turnajaisiin nimellä "sir Antonicus".
Omat hevoset: Aragon XVI, Embajadora, Rollon, Feino.


Ofelia Úlfurdottir
* 2.9.1992, Norja | 168 cm | hevostenhoitaja, ratsuttaja (noviisi)

Ofelia on luonteeltaan harkitsevainen eikä lainkaan spontaani teoissaan. Hän mielellään pohtii ja tutkiskelee asioita monelta eri kannalta ja toisinaan kysyy muiltakin mielipidettä ennen kuin tekee päätöksensä. Ofelia viihtyy paljon yksin eikä kaipaa hälinää ja toimintaa ympärilleen, ja usein hän vetäytyykin omiin oloihinsa - yleensä musiikkia säveltämään - kun kokee että on sanojensa mukaan "liian täynnä muita ihmisiä". Musiikki, hevoset ja luonto ovat naiselle kaikista tärkeimpiä asioita. Hiljaisuudesta ja yksinolosta nauttiva nainen on silti todella mukavaa seuraa kun häneen on tutustunut ja hänestä saakin varmasti kaverin niin musiikkia soittamaan, jousiammuntreeneihin kuin vaikka oluellekin.
Omat hevoset: Frelser.


Christian Northmoor
* 24.12.1994, Iso-Britannia | 174 cm | satulaseppä

Reipas ja toimelias britti, joka ei epäröi tarttua uusiin haasteisiin. Hän on aina valmis auttamaan muita ja tekee mielellään myös ne kaikista tylsimmät ja epämiellyttävimmätkin työt (jotka herkästi miehelle delegoidaankin). Chris on vastuuntuntoinen ja tarkka toimissaan, mitään ei jätetä puolitiehen vaan kaikki tehdään kunnialla loppuun. Vapaa- aika kuluu uusia satuloita suunnitellen, käy hän toisinaan myös metsästämässäkin.
Christian kasvoi Kaakkois-Englannissa ratsastuskouluyrittäjäperheessä (Northmoor Park), jossa hän luonnollisesti sai oppinsa ratsastamiseen sekä eri tallitöihin. Pikkupojasta lähtien koulun ratsujen suitsia ja satuloita putsanneena, rasvanneena ja korjailleena Chris itse kiinnostui nahkavarusteiden valmistamisesta ja aikoinaan 14-vuotiaana hän perusti isänsä avustuksella pienehkön nahkapajan, Northmoor Saddleryn joka vuosien saatossa laajentui suhteellisen isoksi mittatilaussatuloita ja -suitsia valmistavaksi yritykseksi. Northmoor Saddlery on edelleen toiminnassa.
Chris aloitti satulasepän työt Vinterhusissa lokakuussa 2020 ja jatkaa toistaiseksi vuodenvaihteeseen 2021-2022 asti.
Omat hevoset: Ei tällä hetkellä omia hevosia.

Vinterhusissa on myös liuta muita henkilöitä, jotka eivät kuulu varsinaiseen henkilökuntaan, mutta ovat olleet muuten mukana tallin toiminnassa ja mm. osallistuvat Vinterhusin hevosilla turnajaisiin. Näitä henkilöitä ovat Lydia, 29-vuotias sevettijärveläinen, sekä 22-vuotias australialainen Kyleigh, joka kilpaili tallin hevosilla vuonna 2018.