Fenna ant fan Dijkstra

virtuaalihevonen

Meriitit
-

154 cm musta (ee/Aa), friisiläistamma
* 20.01.2013, M Layouts / raitatossu.net/mayflower -vuotias (3v 13.05.21, 8v 23.05.22)
Omistaa Christian Northmoor, ent. om. DAE, maahantuoja Minni VRL-10337
Ko: vaB, palfrey | VH18-040-0059, PKK0000


   

Hevosesta


Kun Christian Northmoor oli juuri aloittanut työnsä satulaseppänä Vinterhusissa, oli samoihin aikoihin Fenna ostettu Dragon Age Estaten hevosmarkkinoilta. Kumpikin, sekä hevonen että mies, aloittivat uutta elämänvaihetta vieraassa maassa Pohjois-Norjassa, joten mikäpä sen parempi kuin ottaa yhteinen polku kohti tulevaa...

Fennaa hoitaessa ei tarvitse miettiä että mihin ilmansuuntaan tamma saattaa yhtä-äkkiä lähteä tai että onko omat varpaat vaarassa, sillä yleisesti ottaen tamma vain nukkuu koko hoitotapahtuman ajan ja jos jotain yllättävää tapahtuu Fennan reaktio tähän on yleensä kasvaa noin kymmenen senttiä lisää korkeutta ja seisoa todella ryhdikkäänä hetken, ennen kuin tamma palaa taas omaan maailmaansa. Ainut mikä tuntuu Fennan kanssa välillä olevan ongelma, on kavioiden putsaus sillä pienen friisin mielestä on niiiin raskasta pitää jalkaansa itse ylhäällä sen pienen hetken mitä jokaisen kavion putsaus kestää.
Varustaminen sujuu Fennan kanssa ilman ongelmia eikä tamma pullistele tai tee mitään muuta tyhmää, mitä nyt välillä saattaa kokeilla siirtää päätänsä sivulle, jos vaikka ei tarvitsisi tänään ottaa kuolaimia suuhun.

Ratsastaessa Fenna alussa kyselee että onko todella pakko liikkua ja sitä joutuukin vähän herättelemään. Kunhan oma moottori alkaa käynnistymään on Fennan liikkeessä todella mukava istua ja tamman kanssa työskenteleminen on miellyttävää. Tamman laukka on todella mukava istua, joskin välillä sen pyörittäminen omillaan on todella tylsää, jolloin Fennaa joutuu muistuttamaan että laukka joutuu jatkumaan aina tehtävän loppuun asti.
Maastoilu onnistuu Fennan kanssa yksin tai porukassa eikä se yleensä katsele mitään ylimääräistä, tai jos tamma sattuu jotain säikähtämäänkin, ei se poistu paikalta kuin päätön kana, vaan yleensä Fennasta tuntee että kohta mennään. Silloinkaan ei se poistu täysiä paikalta, vaan ensin lähdetään epämääräistä töpötystä eteenpäin, joten ratsastajalla on hyvin aikaa reagoida tamman suunnitelmaan paikalta poistumiseksi. Fennan kanssa sujuu myös pienet esteet ja tamma hyppääkin mielellään. Luonteen © R.

Sukulaiset


i. Abbe fan Dijkstra
fri, m, 175 cm | evm
ii. Ekker fan Der Wijk
fri, m, 177 cm
iii. Akker fan Der Wijk
iie. Ekstje
ie. Wytse
fri, m, 160 cm
iei. Wyske
iee. Jaikee
e. Femke fan Dijkstra
fri, m, 165 cm | evm
ei. Fetske fan Dijkstra
fri, m, 166 cm
eii. Feltser fan Dijkstra
eie. Kjaalse
ee. Lamke
fri, m, 162 cm
eei. Pier Fan Der Werff
eee. Senne Van De Lei

Isä Abbe fan Dijkstra tämä musta ori on myöhään syttynyt tähti. Ori asui suurimman osan elämästään kasvattajallaan jossa se toimi pääasiassa jalostuskäytössä, mutta se myös ratsukoulutettiin ja Abbe kilpailikin satunaisesti kouluratsastuksessa. Kuitenkin orin kasvattajan jouduttua taloudellisiin vaikeuksiin joutui hän luopumaan orista jolloin eräs nuori kilparatsastaja osti orin, seurattuaan sitä ensin pitkään. Uudella ratsastajalla 168 senttinen ori nousikin nopeasti kisaamaan vaativia koululuokkia hyvällä menestyksellä.

Isänisä Ekker fan Der Wijk oli suurikokoinen musta ori. 170 cm korkea friisiläisori syntyi Saksaan, mutta muutti Hollantiin vuoden ikäisenä. Ori kilpaili valjakkoajossa ja helpoissa koululuokissa aktiivisesti. Menestystä riitti kunnianhimoisen omistajan johdosta, mutta 13-vuotiaana ori siirtyi jalostuskäyttöön jalkavaivojen vuoksi. Luonteeltaan Ekker oli rauhallinen ja miellyttävä ori. Orille syntyi yhteensä kuusi jälkeläistä, joista kaikki olivat oreja. Ori lopetettiin 21-vuotiaana laiduintapaturman seurauksena, kun sääriluu murtui eikä mitään ollut tehtävissä.

Isänemä Wytse oli yhteistyöhaluinen tamma, joka myytiin vieroitusikäisenä varsahuutokaupassa keskellä Hollannin vilskettä. Seurallinen tamma kilpaili valjakkoajossa menestyen ja valjakkoajan yhteydessä tamma kävi näyttelyissä. Näyttelyissä tamma menestyi hyvin saaden kantakirjaan nimensä ja champion-arvonimen. Wytse oli pitkään kasvattajansa omistuksessa, mutta eläkeikäisenä myytiin Saksaan friisiläissiittolaan. Wytse kaksi ihanaa tammavarsaa ja molemmat menestyivät näyttelyissä että valjakkoajossa.

Emä Femke fan Dijkstra myytiin jo maitovarsana eräälle ratsastajalle, sillä sen suvusta tiedettiin tulevan hyviä kouluratsuja. Musta 167-senttinen tamma kilpailikin hyvällä menestyksellä helppoja koululuokkia, ennen kuin se loukkaantui. Pitkän tauon aikana tamma astutettiin jolloin se varsoi Fennan, joka jäi valitettavasti tamman ainoaksi varsaksi, sillä pian varsan vieroittamisen jälkeen tamma menehtyi ähkyyn.

Emänisä Fetske fan Dijkstra oli Dijkstrain siittolan suosituimpia jalostusoriita. Fetske oli yönmusta ja 166 cm korkea näyttävä friisiläisori, joka sai monta jälkeläistä. Kasvattaja ei suostunut luopumaan kruununjalokivestään, vaikka sai useita yliammuttuja ostotarjouksia. Fetske kilpaili kasvattajan kanssa menestyksekkäästi vaativissa koululuokissa. Fetske oli helppo ratsastaa ja luonne täyttä kultaa. Hyvin helppo luontoinen oriksi, joka tiesi oman arvonsa. Fetske menestyi myös näyttelyissä ja nykyään suurin osa orin jälkeläisistä on Saksassa, muutama Ranskassa ja Hollannissa.

Emänemä Lamke oli 162 cm korkea musta friisiläistamma. Tamma kilpaili kiitettävällä menestyksellä vaativissa koululuokissa. Tamma syntyi Hollannissa, mutta siirtyi koulutuksen jälkeen Saksaan yhdelle kouluratsastajalle. Uusi omistaja jatkoi tamman kanssa koululuokissa kilpailemista ja päätyivät lopulta kilpailemaan Prix st Georges- luokissa. Sirorakenteinen tamma oli utelias ja lempeä luonteinen sekä hyvin kylmäpäinen kilpailupaikoissa. Kilpailut loppuivat 15-vuotiaana ja tamma siirtyi siitosuralle. Tammalle syntyi neljä ihanaa jälkeläistä.
Sukuselvityksen © R.


JÄLKELÄISET

s. 08.04.2020 fri-t Dark Element, i. Dark Souls
Astutettu PRE-ori Aragonilla, la 1.6.21

Palkinto- ja varustekaappiValmennukset ja päiväkirja


-


Kilpailut


Arvokilpailut

00.00.0000 Paikka, luokka - sijoitus


Historiallinen ratsastus

30.11.2020 VHRY Cup turnajaiset Gestüt Kelsen, Skill at arms noviisi - 2/5
30.11.2020 VHRY Cup turnajaiset Gestüt Kelsen, Joustaus - 3/28
30.11.2020 VHRY Cup turnajaiset Gestüt Kelsen, Solttujahti - 3/37
30.11.2020 VHRY Cup turnajaiset Gestüt Kelsen, Ratsastusjousiammunta, unkarilainen rata - 13/34
30.11.2020 VHRY Cup turnajaiset Gestüt Kelsen, Ratsastusjousiammunta, hunt track - 11/34
12.06.2021 Turnajaiset Zenissä, Skills at arms, hunting I - 10/13
12.06.2021 Turnajaiset Zenissä, Skills at arms, hunting II - 5/11
12.06.2021 Turnajaiset Zenissä, Joustaus - 9/18
30.06.2021 VHRY Cup Vinterhus, Skill at arms, hunting I - 7/27
30.06.2021 VHRY Cup Vinterhus, Skill at arms, hunting II - 15/17
30.06.2021 VHRY Cup Vinterhus, Ratsastusjousiammunta, unkarilainen rata - 18/26
30.06.2021 VHRY Cup Vinterhus, Ratsastusjousiammunta, hunt track - 5/24


Porrastetut kilpailut

Fenna on kilpaillut maksimitasolleen kouluratsastuksessa.

KRJ 1640.6p (vt. 4/4) ✓ VVJ 808.34p (vt. 2) ERJ 808.34p (vt. 2)