M & M Barocco


M & M Barocco on keväällä 2022 perustettu kouluratsuihin sekä erityisesti barokkirotuisiin keskittynyt virtuaalinen hevostila ja oriasema eteläisessä Suomessa, kuvitteellisessa Mutukosken kunnassa.

Tervetuloa tutustumaan hevosiimme!

Melise Paijonmaa & Magnus Antonini
VRL-01544


Oriaseman hevoset
Vasco   
Andeilla kasvanut andalusialaisori

Ace   
charmantti hannoverori
Aragon   
näyttävä, joka lajin pre-ori
Langly   
kantakirjattu newforest-ori
Remus   
herasilmäinen portugalilainen
Pikkutallin hevoset
Gaia   
pirteä ja osaava psl-tamma

Dia   
criollo-karjaratsunalku Etelä-Amerikasta
Baba   
kirjava iberialainen puoliverinen


Tilan historiaa & esittely

M & M Barocco sai alkunsa keväällä 2022, kun vuosi sitten kouluratsastuskilpailuissa toisiinsa tutustuneet Melise ja Magnus päättivät alkaa yhtiökumppaneiksi ja perustaa hevostalli Suomeen. Sopivaa valmista hevostallia he eivät joutuneet kauaa etsimään, kun Melisen ravureita omistanut setä tarjoutui vuokraamaan pari vuotta sitten tyhjilleen jääneen hevostilan "Jouvaanlinnan" - pilkkahintaan tietenkin.

Jouvaanlinna sijaitsee maaseudulla Etelä-Suomessa. Lähimpään isompaan kaupunkiin on matkaa liki 30 kilometriä, mutta Mutukosken kyläkaupoille on matkaa vain muutaman kilometrin matka. Jouvaanlinnan tonttiin kuuluu noin 120 hehtaaria metsää, niittyä ja peltoa, mikä mahdollistaa niin viljelemisen harjoittamisen pääelinkeinona kuin kotieläintenkin pitämisen.

Jouvaanlinnan historia ulottuu suunnilleen 1880-luvun lopulle asti, kun tilan päärakennuksen suunnitteli, rakennutti ja asutti Ruotsista Suomeen muuttanut arkkitehti Emil Svartborg perheineen. Tilan tontilla oletettavasti oli jo ennen Svartborgeja ollut joku sukutila tai kartano, sillä vanhoissa tilakirjoissa on mainittu Svartborgien "purkaneen vanhat hirret ja käyttäneen ne uuden rakennuksen pohjana". Svartborgien aikana tilalla on harjoitettu maataloustoimintaa.
Svartborgeilta tila siirtyi hetkellisesti muutamien vuosien ajaksi Luströmin suvun omistukseen, mutta Jouville (Melisen isän puolen suku) tila päätyi heti sotien jälkeen.
Klassista tyyliä mukaileva punamullan värinen kaksikerroksinen päärakennus toimii nykyisin majatalona. Alakerrasta löytyy ravintola- ja suihkutilat, yläkerrassa on viisi eri kokoista huonetta, wc sekä yhteiset keittiötilat matkailijoita varten. Päärakennuksen vieressä seisoo punainen aitta, joka oli toiminut ennen palvelusväen majoitustilana mutta nykyisin ympäri vuoden asuttavana asuintilana tallityöntekijöille (pienehkö kaksio wc- ja suihkutiloineen). Alempana tontilla lähellä joenrantaa on kaksi kahden hengen pikkumökkiä, jotka ovat kesäisin vierailijoiden käytössä.
Kivenheiton päästä päärakennuksesta oli sijainnut reilun sadan vuoden ajan navettarakennus, mikä kuitenkin jouduttiin purkamaan katon romahdettua. Vanhan navetan tilalle rakennettiin entistä rakennusta mukaileva hevostalli ja lampola vinttisiltoineen ja varustehuoneineen erillisine sisäänkäynteineen kymmenisen vuotta sitten. Kesällä 2022 valmistui toinen, pienempi talli tammoja varten.
Tilan omistajat itse asuvat hevostallin takana puiden suojassa sijaitsevassa hirsitalossa.

Tontin nimi Jouvaanlinna tulee tilan mailta löytyneestä varhaiskeskiaikaisesta muinaislinnasta, harjun päällä olevasta kivirykelmästä, joka oli todettu historialliseksi linnavuoreksi vain muutamia vuosia sitten. Linnavuori itsessään taas oli nimetty osuvasti Jouvaan mukaan.
Jouvaanlinnan mailta ja sen läheisyydestä voi löytää muitakin nähtävyyksiä, mm. Turjanhaudan vesiputous Turjanhaudan luontopolun varrelta (joka on myös upeaa aluetta kulkea ratsain!) sekä rautakautinen kalmisto, josta löydettyjen vanhimpien luiden ja arvoesineiden on arveltu olevan peräisin jopa 300-luvulta.

Osoite:
M & M BAROCCO
(Jouvaanlinnan tila)
Suomullanpolku 2
11580 Mutukoski

Navigaattori ohjaa jostain syystä naapuritontille, joten osoitteeksi kannattaa merkitä tontin nimi Jouvaanlinna.


Henkilökunta
Melise Paijonmaa

Syntynyt 18.07.1988 Inarissa

Inarilainen, nykyisin etelä-suomalainen, mutukoskelainen GP-tasolle tähtäävä tarkkaavaisuushäiriöinen kouluratsastaja.

Turhaa nippelitietoa:
Äiti saamelainen, isä hämäläinen. Sukunimi tulee äidin puolelta
Rakastaa suomenhevosia, mutta ei voisi kuvitella itse omistavansa sellaista
Työskennellyt Saksassa vuosina 2018-2019 kouluratsastaja Herbert Boehmin hevostallilla (Spionin toinen omistaja)
Naapurikunnassa Tinalassa asuva pikkuveli Johan omistaa myös hevosen

Magnus Antonini

Syntynyt 11.04.1988 Málagassa

"Spanish of Italian descent."
Tummanruskeiden silmien takaa löytyy hurmaava herrasmies, jonka barokkihevoset sekä historialliset ratsastuslajit ovat vieneet mennessään.

Turhaa nippelitietoa:
Puhuu espanjaa, italiaa sekä englantia, opettelee olosuhteiden pakosta suomea
Asunut ja työskennellyt Norjassa aikavälillä 3/18-3/22
Äkkirikastui Macaon reissullaan ja osti rahoilla Vascon
Juo paljon viinejä, vaikka vatsansa ei alkoholia kestäkään

Nina Knutsson

Syntynyt 16.09.2002 Turussa

Suomenruotsalainen superekstrovertti nuori nainen, jolta sujuu kaikki tallin työtehtävät.

Turhaa nippelitietoa:
Suosii sinistä väriä niin vaatteissa, meikissä kuin hiusten värissäkin
Opiskelee hevosalan liiketaloutta Kanadanportin ammattikorkeakoulussa
Ikuinen poniratsastaja (161 cm)

taustakuvan © The Inspiration Gallery | copyright © VRL-01544 - all rights reserved
virtuaalitalli | a sim game stable