M & M Barocco


M & M Barocco on keväällä 2022 perustettu kouluratsuihin sekä erityisesti barokkirotuisiin keskittynyt virtuaalinen hevostila ja oriasema eteläisessä Suomessa, kuvitteellisessa Mutukosken kunnassa.

Tervetuloa tutustumaan hevosiimme!

Melise Paijonmaa & Magnus Antonini
VRL-01544


Oriaseman hevoset
Vasco   
Andeilla kasvanut andalusialaisori

Ace   
charmantti hannoverori
Aragon   
näyttävä, joka lajin pre-ori
Langly   
kantakirjattu newforest-ori
Remus   
herasilmäinen portugalilainen
Pikkutallin hevoset
Gaia   
pirteä ja osaava psl-tamma

Dia   
criollo-karjaratsunalku Etelä-Amerikasta
Baba   
kirjava iberialainen puoliverinen


Tilan historiaa & esittely

M & M Barocco sai alkunsa keväällä 2022, kun vuosi sitten kouluratsastuskilpailuissa toisiinsa tutustuneet Melise ja Magnus päättivät alkaa yhtiökumppaneiksi ja perustaa hevostalli Suomeen. Sopivaa valmista hevostallia he eivät joutuneet kauaa etsimään, kun Melisen ravureita omistanut setä tarjoutui vuokraamaan pari vuotta sitten tyhjilleen jääneen hevostilan "Jouvaanlinnan" - pilkkahintaan tietenkin.

Jouvaanlinna sijaitsee maaseudulla Etelä-Suomessa. Lähimpään isompaan kaupunkiin on matkaa liki 30 kilometriä, mutta Mutukosken kyläkaupoille on matkaa vain muutaman kilometrin matka. Jouvaanlinnan tonttiin kuuluu noin 120 hehtaaria metsää, niittyä ja peltoa, mikä mahdollistaa niin viljelemisen harjoittamisen pääelinkeinona kuin kotieläintenkin pitämisen.

Jouvaanlinnan historia ulottuu suunnilleen 1880-luvun lopulle asti, kun tilan päärakennuksen suunnitteli, rakennutti ja asutti Ruotsista Suomeen muuttanut arkkitehti Emil Svartborg perheineen. Tilan tontilla oletettavasti oli jo ennen Svartborgeja ollut joku sukutila tai kartano, sillä vanhoissa tilakirjoissa on mainittu Svartborgien "purkaneen vanhat hirret ja käyttäneen ne uuden rakennuksen pohjana". Svartborgien aikana tilalla on harjoitettu maataloustoimintaa.
Svartborgeilta tila siirtyi hetkellisesti muutamien vuosien ajaksi Luströmin suvun omistukseen, mutta Jouville (Melisen isän puolen suku) tila päätyi heti sotien jälkeen.
Klassista tyyliä mukaileva punamullan värinen kaksikerroksinen päärakennus toimii nykyisin majatalona. Alakerrasta löytyy ravintola- ja suihkutilat, yläkerrassa on viisi eri kokoista huonetta, wc sekä yhteiset keittiötilat matkailijoita varten. Päärakennuksen vieressä seisoo punainen aitta, joka oli toiminut ennen palvelusväen majoitustilana mutta nykyisin ympäri vuoden asuttavana asuintilana tallityöntekijöille (pienehkö kaksio wc- ja suihkutiloineen). Alempana tontilla lähellä joenrantaa on kaksi kahden hengen pikkumökkiä, jotka ovat kesäisin vierailijoiden käytössä.
Kivenheiton päästä päärakennuksesta oli sijainnut reilun sadan vuoden ajan navettarakennus, mikä kuitenkin jouduttiin purkamaan katon romahdettua. Vanhan navetan tilalle rakennettiin entistä rakennusta mukaileva hevostalli ja lampola vinttisiltoineen ja varustehuoneineen erillisine sisäänkäynteineen kymmenisen vuotta sitten. Kesällä 2022 valmistui toinen, pienempi talli tammoja varten.
Tilan omistajat itse asuvat hevostallin takana puiden suojassa sijaitsevassa hirsitalossa.

Tontin nimi Jouvaanlinna tulee tilan mailta löytyneestä varhaiskeskiaikaisesta muinaislinnasta, harjun päällä olevasta kivirykelmästä, joka oli todettu historialliseksi linnavuoreksi vain muutamia vuosia sitten. Linnavuori itsessään taas oli nimetty osuvasti Jouvaan mukaan.
Jouvaanlinnan mailta ja sen läheisyydestä voi löytää muitakin nähtävyyksiä, mm. Turjanhaudan vesiputous Turjanhaudan luontopolun varrelta (joka on myös upeaa aluetta kulkea ratsain!) sekä rautakautinen kalmisto, josta löydettyjen vanhimpien luiden ja arvoesineiden on arveltu olevan peräisin jopa 300-luvulta.

Osoite:
M & M BAROCCO
(Jouvaanlinnan tila)
Suomullanpolku 2
11580 Mutukoski

Navigaattori ohjaa jostain syystä naapuritontille, joten osoitteeksi kannattaa merkitä tontin nimi Jouvaanlinna.


Henkilökunta

Melise Paijonmaa

Syntynyt 18.07.1988 Inarissa

Inarilainen, nykyisin etelä-suomalainen, mutukoskelainen GP-tasolle tähtäävä tarkkaavaisuushäiriöinen kouluratsastaja.

Melisen sydän on aina kuulunut hevosille. Hän istui ensimmäisen kerran hevosen selässä 2-vuotiaana eikä ole pitänyt elämässään edes viikon taukoa näkemättä hevosia. Lapsena ja nuorena hän kävi ratsastustunneilla inarilaisella tallilla, jonka hevosilla hän myös kilpaili aina aluetasolla asti.

Melise aloitti ala-asteen normaalisti 7-vuotiaana. Hän oli varsin oppivainen ja pärjäsi koulussa mainiosti, kunnes yläasteelle siirtyessään tytön arvosanat alkoivat laskemaan. Entisestä kympin tytöstä tuli kutosen likka. Vanhemmat toki arvelivat, että syy huonoon menestykseen oli teini-ikä, mutta Melise ei itse edes kokenut olevansa kuin muut ikäisensä teinit. Hän ei vain jaksanut keskittyä tunneilla vaikka kuinka yritti. Hän aina vain odotti, että koulupäivä loppuisi ja pääsisi tallille.
Melise rämpi yläasteen seitsemän keskiarvolla. Pettyneet vanhemmat olisivat halunneet tytön käyvän vielä kymmenennen luokan parantaakseen arvosanojaan, mutta koulu ei siihen suostunut. Onnekseen Melise kuitenkin pääsi opiskelemaan ammattikouluun liiketaloutta, mikä oli tietenkin parempi kuin että tyttö olisi jäänyt ilman opiskelupaikkaa. Tyttö opiskeli itselleen ammatin ja päätyi ruokakauppaan töihin. Koska hevoset ja ratsastus olivat naisen henkireikä, hän eleli hyvin vaatimattomasti, jotta pystyi käyttämään kaiken työstään saamansa palkkansa ratsastustunteihin, valmennuksiin ja kilpailemiseen vuokrahevosellaan latvialaistamma Bayulla.

Vuonna 2018 nainen sai työpaikan Saksasta Herbert Boehmin hevostallilta, työnkuvanaan nuorten hevosten ratsutus. Jossain välissä Herbert tuotti Itävallasta puoliveriorin Spionin, josta tuli Melisen seuraava projekti. Ori ei ollut luonteeltaan helppo, se oli aggressiivinen erityisesti miehille ja sillä oli pahoja tallitapoja, jotka se oli oppinut edellisessä kodissaan. Kuukausien aikana Melise onnistui kuitenkin saamaan orin luottamuksen ja ratsukko kipusi kouluratsastuksessa aina intermediate-tasolle asti. Kesällä 2019 Melise palasi takaisin Suomeen, Spion-ori mukanaan. Melise jatkoi samalla kaupassa työskentelyä ja saadessaan vihdoin oikeanlaisen lääkityksen tarkkaavaisuushäiriöönsä josta hän oli kärsinyt koko ikänsä, hän onnistui opiskelemaan tradenomiksi mutkitta.

Keväällä 2022 nainen päätti perustaa oman hevosalan yrityksensä ja pyysi Magnusta liikekumppanikseen.

Turhaa nippelitietoa:
Äiti saamelainen, isä hämäläinen. Sukunimi tulee äidin puolelta
Rakastaa suomenhevosia, mutta ei voisi kuvitella itse omistavansa sellaista
Naapurikunnassa Tinalassa asuva pikkuveli Johan omistaa myös hevosen
Magnus Antonini

Syntynyt 11.4.1988 Málagassa

"Spanish of Italian descent!" -Magnus

Magnus syntyi ja kasvoi ainoana lapsena italialaisperäisille Eopold ja Vittoria Antoninille Espanjassa. Nuoruudessaan sosiaalisesti kömpelön Magnuksen oli hankala luoda suhteita ihmisiin ja tunsi useasti olevansa hyvin yksinäinen, joten hän vietti kaiken vapaa-aikansa perheensä hevosten parissa. Hän kehitti itselleen hyvät hevosmiestaidot vanhempiensa opeissa ja teini-ikäisenä aloitti itsekin ohjaamaan ratsastustunteja. 19-vuotiaana mies lähti lukemaan historiaa Malagan yliopistoon, mutta kandidaatin paperit saatuaan päätyi takaisin kotiin hevosia kouluttamaan ja ratsastajia opettamaan. Opinnot - kuten myös silloinen tyttöystävä - jäivät.

Vuodet kuluivat. Magnus asui ja työskenteli edelleen vanhempiensa kotitilalla, tehden välillä työkeikkoja naapuritalleille, toisinaan vähän kauemmaksikin Espanjan sisällä. Jossain välissä miestä alkoi kuitenkin vaivata elämänsä yksitoikkoisuus - missään nimessä hevoset eivät kyllästyttäneet, vaan jumiutuminen kotiympäristöön. Vaikka miehellä olikin työ kotona ja ikääntyvien vanhempiensa auttaminen ratsastuskoulun ylläpitämisessä oli hänelle tärkeää, hän halusi kerrankin irtautua ja lähteä kokeilemaan jotain ihan uutta. Keväällä 2018 mies saikin työtarjouksen Pohjois-Norjasta, Vinterhusin hevostilalta, jonka hän otti epäröimättä vastaan.

Magnus asui ja työskenteli Norjassa neljä vuotta kouluttaen tallin hevosia sekä kilpaillen niillä sekä historiallisissa että moderneissa ratsastuslajeissa. Mies kilpaili Espanjan lipun alla myös kansainvälisissä kilpailuissa, ensimmäinen suurta julkisuutta saanut kilpailu oli Dressage Mastersin voitto vuonna 2019, PRE-oriilla Aragon XVI:llä, joka oli tuohon aikaan vielä Vinterhusin omistajan Ragnarin hevonen. Työ Norjassa oli Magnuksen elämän parasta aikaa ja loppuvuodesta 2021 kuultu uutinen oli todella surullinen - Ragnar oli päättänut lopettaa Vinterhusin pitämisen ja lähteä Kanadaan metsuriksi seuraavan puolen vuoden sisällä. Magnus pohti kovin, lähtisikö takaisin kotiin Espanjaan vai etsisikö uuden työpaikan jostain päin Eurooppaa. Tulevaisuus näytti kovin mutkaiselta, joten mies laittoi omistamansa hevoset vuokralle ja matkusti Macaoon miettimään.

Pelaamisentäyteiset viikot vierivät Kiinassa ja oli aika päätöksille, kunnes eräänä iltana miehen sähköpostiin ilmestyi viesti suomalaiselta naiselta, joka etsi itselleen liikekumppania hevosalan yritykseen. Magnus tunnisti naisen Meliseksi, jonka kanssa hän oli ollut tekemisissä pari vuotta aiemmin. "Well, why the hell not?" Magnus oli todennut ja matkusti Suomeen.

Turhaa nippelitietoa:
Puhuu espanjaa, italiaa sekä englantia, opettelee olosuhteiden pakosta suomea
Asunut ja työskennellyt Norjassa aikavälillä 3/18-3/22
Äkkirikastui Macaon reissullaan ja osti rahoilla Vascon
Juo paljon viinejä, vaikka vatsansa ei alkoholia kestäkään
Nina Knutsson

Syntynyt 16.09.2002 Turussa

Suomenruotsalainen superekstrovertti nuori nainen, jolta sujuu kaikki tallin työtehtävät.

Turhaa nippelitietoa:
Suosii sinistä väriä niin vaatteissa, meikissä kuin hiusten värissäkin
Opiskelee hevosalan liiketaloutta Kanadanportin ammattikorkeakoulussa
Ikuinen poniratsastaja (161 cm)
taustakuvan © The Inspiration Gallery | copyright © VRL-01544 - all rights reserved
virtuaalitalli | a sim game stable