M & M Barocco
VIRTUAALITALLI | A SIM GAME STABLE


Carlota Oscura


^ KTK-tuomari huom! Arvostelethan rakenteen tästä!

Carlota Oscura on isohko tamma tasapainoisella luonteella ja kiitettävällä ratsastettavuudella. Sillä on suurikokoiset ja taloudelliset liikkeet sekä erinomainen hyppytekniikka. Tamman kanssa on kilpailtu esteratsastuksessa 120 cm-luokissa Argentiinassa asuessaan, Saksaan myymisen jälkeen hevosta on ratsutettu ja treenattu pidemmälle; tähtäimessä ovat kansainväliset luokat aina Grand Prixiin asti.
Tammikuussa 2023 tamma muutti määräaikaisesti Suomeen vuokralle Magnukselle. Ratsukolla on tavoitteena osallistua kesän 2023 Power Jump-kilpailuihin 130 cm-luokkaan.

Lola on hyvin säyseä, oman arvonsa tunteva tamma. Se on mutkaton käsiteltävä eikä mitkään hoitotoimenpiteet sitä sen suuremmin hetkauta. Vaikka Lola käyttäytyykin aina asiallisesti ja rauhallisesti, se ei niinkään välitä ylimääräisistä hellyydenosoituksista, toisinsanottuna tallilaisten "halinallena" olemisesta. Se myöskin arvostaa enemmän nopeita toimenpiteitä esimerkiksi varustettaessa tai vaikkapa hikeä pestessä, liian pitkään seisoskelu ja "numeron tekeminen" asioista saa hevosen huokailemaan turhautuneena. Tammalle sen oma karsina on sille erittäin tärkeä lepopaikka, joten Lola tulee myös aina hoitaa käytävällä.

Ratsastaessa Lola on vakava ja keskittyy aina täysillä. Ennen Magnusta tammalla oli ollut useampikin ratsastaja, jotka kaikki ovat tykänneet hevosen hyvästä ratsastettavuudesta sekä tietysti hyppytyylistä. Lola on erinomainen rataesteillä, se ei juurikaan kuumene ja se pysyy aina hyvin kuulolla. Lolalla on kolme hyvää askellajia ja se kulkee aina tahdikkaasti ja sulavasti: se ei olisi hullumpi kouluratsunakaan! Sileällä työskentely on tammalle mieluisaa, mutta esteradan nähdessään se innostuu ihan erilailla.

Sukutiedot

   Charlot Z
zang, m, 173 cm - EVM
   Corvette Z
zang, mrn, 172 cm, EVM
   Coconut Z
   Fair Lady Z
   Epona
KWPN, m, 166 cm, EVM
   Toulouse
   Escorta xx
   Macanuda
SA, trt, 166 cm, EVM
   Vicomte du Pont
SF, tprt, 169 cm, EVM
   Voltaire
   Lise Lotte
   Monica
SA, mkmpäis, 166 cm, EVM
   Máxima
   Pequeña

Sukuselvitys
Isä Charlot Z on musta 173 cm korkea, vielä suhteellisen nuori Argentiinassa syntynyt esteori. Sillä on erinomainen hyppytekniikka, vahva rakenne sekä hyvä, kuulainen luonne. Oriin kanssa on tähän mennessä kilpailtu 140 cm -esteluokissa erinomaisin tuloksin. Kilpauran ohella ori on ollut hyvin hillitysti jalostuskäytössä, mutta vähäisestä jälkeläismäärästä huolimatta miltei jokainen oriin jälkeläinen on menestynyt suhteellisen hyvin näyttelyissä tai kilpakentillä. Charlot Z on kantakirjattu toiselle palkinnolle zangersheide-kantakirjaan.
Isänisä Corvette Z on mustanruunikko ori, jolla on menestyksekäs kilpaura takanaan saksalaisen ratsastajansa Hanna Schultzin kanssa GP-tasolta asti. Jo 2-vuotiaana Corvette oli palkittu oripäivien parhaimpana nuorena oriina, saaden huippuarvostelut liikkeistä, hyppytekniikasta sekä ulkomuodostaan, ja 5-vuotiaana ori voitti esteratsujen derbyn Alankomaissa. Ori on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle Zangersheideen, minkä lisäksi oriille on jalostusoikeus moniin muihinkin valtakantakirjoihin. Corvetella on 33 poikaa ja 25 tytärtä, jotka ovat kaikki pärjänneet kilpailuissa sekä esteillä että kouluratsastuksessa, osa kansainväliselläkin tasolla asti.
Isänemä Epona oli Alankomaissa syntynyt, 3-vuotiaana Argentiinaan myyty musta tamma. Epona oli meritoitunut hyvin sekä esteillä että kouluradoilla, tammalla oli plakkarissa useita sijoituksia kansalliselta tasolta ja nuoren ratsastajansa kanssa tähtäimessä oli kansainväliset luokat. Epona kuitenkin loukkaantui vakavasti trailerionnettomuudessa kisamatkalla, mutta lopettamisen sijaan tamma toipuikin odotettua paremmin. Kilparatsua Eponasta ei kuitenkaan enää tullut, joten tamma siirtyi kokonaan siitoskäyttöön. Epona jätti jälkeensä useita varsoja ennen kuin menehtyi sydämenpysähdykseen 18-vuotiaana.

Emä Macanuda on tummanrautias argentiinanpuoliveritamma, joka on kilpaillut aina 150-tasolla asti. Macanuda on ollut varsin menestyksekäs urallaan, sillä on lukuisia sijoituksia tasollaan sekä jokunen voitto nuorten luokista. Tamma siirtyi siitoskäyttöön 10-vuotiaana ja on tähän mennessä varsonut neljästi, kaikki tammoja. Macanuda on kevyt, urheilutyyppinen tamma, jolla on positiivinen asenne ja rauhallinen luonne.
Emänisä Vicomte du Pont ei juuri esittelyjä kaipaisi. Rautias ori tulee parhaimmista mahdollisista eurooppalaisista estelinjoista, taustalta löytyy paljon vaikuttajia mm. hannover, oldenburg, KWPN- ja holstein-kantakirjoista. Vicomte edustaa erittäin hyvää urheiluhevostyyppiä, se on rakenteeltaan vankka ja kooltaan kompakti, luonteeltaan yhteistyöhaluinen ja kuuliainen. Vicomte on kansainvälisesti menestynyt GP-tason esteori, jolla on tasoltaan lukuisia sijoituksia ja voittoja. Orilla on lähes 50 jälkeläistä, joista suurinosa on menestynyt kilparadoilla, moni on pärjännyt myös näyttelyissä. Selle francais-kantakirjaa edustava ori on hyväksytty SF:n lisäksi lähes kaikkiin eurooppalaisiin ja amerikkalaisiin puoliverikantakirjoihin.
Emänemä Monica on harvinaista päistärikköä kantavaa Silla Argentino-linjaa. Mustankimonpäistärikön tamman oli kasvattanut buenos airesilainen siittola, missä tamma asui ensimmäiset kymmenen vuotta jättäen muutaman varsan, joista pari on pärjännyt hyvin myös kilpakentillä. Tamman kanssa oli kilpailtu nuorten hevosten esteluokissa hyvällä menestyksellä. Monica myytiin 12-vuoden iässä Alankomaihin Jansen & Bakkerin tilalle, jossa tamma toimi kokeneiden opetushevosena. Alankomaissa tamma varsotettiin kahdesti, jotka kummatkin päistärikköjä hollanninpuoliverisiä. Valitettavasti tamma jouduttiin lopettamaan laitumella tapahtuneen jalan loukkaamisen takia vain 16v iässä.

Jälkeläiset
s. 03.09.2023 Z-t Flush of Clubs Z, i. Foolish Fling Z

Kilpakalenteri

KANTAKIRJALAUSUNTO 01.10.2023
KTK III, pisteillä 14,5 + 14 + 14 = 59,03 %
- Solakka, sporttimainen runko ja yleisvaikutelma. Hieman voimaton ylälinja; pää ja pään liittymä kaulaan huonosti arvosteltavissa. Hyvä ja terve turkin kiilto sekä jalat.
PKK:n ensimmäinen kantakirjattu Silla Argentino.

NÄYTTELYT
25.08.2023 PKK Stable Misang, Puoliveritammat - LKV KTK-sert - tuom. Marjahilla
01.09.2023 PKK M & M Barocco, Puoliveriset - KTK-sert - tuom. aksu
05.09.2023 PKK Gren & Gaertner, Puoliveritammat - EO-sert - tuom. ScrewDriver
"Kaunis kiilto värissä. Kaula lyhyehkö, päätä hankala arvostella. Selkä hieman painunut. Siistit, kuivat jalat."
10.09.2023 PKK M & M Barocco - Puoliveriset - KTK-sert - tuom. aksu


ARVOKILPAILUT, TARINALLISESTI MERKITTÄVÄT & VILLIT KILPAILUT
12.-18.6.2023  FIN  Kultasaaren kenttäviikot, Helppo (HeB/100/90) - 7/17 (54.8 + 0 + 19.6 = 74.5)
17.-18.6.2023  FIN/ALA  Åland Weekend, Bogård, Anders Bogård Minnestävling 130cm - 5/41 (4 vp) - tuotos
23.07.2023  FIN/ALA  Åland Weekend, Bogård, Anders Bogård Minnestävling 130cm* - 13/38 (0 vp)
29.07.2023 GBR ERJ Power Jump 2023, Corbyn Riding Center, 130 cm (kuvatuotosluokka) - 7/11 (8 vp)
30.07.2023 GBR ERJ Power Jump 2023, Corbyn Riding Center, 130 cm (PJ-arvoluokka) - 26/76 (0 vp 69,021 s)
24.09.2023  FIN/ALA  Åland Weekend, Bogård, Anders Bogård Minnestävling 130cm** - 21/53 (4 vp)
24.09.2023  FIN/ALA  Åland Weekend, Bogård, Prix de Gustafs Päronträdgård 140cm*** - 26/46 (4 vp)
27.12.2023  GBR  Stable Misang, 125cm - 2/15 (0vp) - tuotos
07.01.2024  GBR  Riverview Racecourse, 130cm - 9/16 (8 vp, 64,317 s)
20.04.2024  NLD  Tulip Carnival, Stal Groenendaal, Prime Splendor 140cm - 58/81 (8 vp)
20.04.2024  NLD  Tulip Carnival, Stal Groenendaal, Elite Grandeur 150cm - 25/83 (4 vp)
13.06.2024  RUS  Summer Palooza, Kozlov Estate, 140 cm - 12/43 (0–4 vp)
13.06.2024  RUS  Summer Palooza, Kozlov Estate, 150 cm - 45/47 (16 vp)


Päiväkirja

Misangeilla joulukuussa estekisoissa, kuvatuotos
"What the h-" Magnuksen käsiin jäivät vain pelkät vapaasti roikkuvat ohjat, kun aivan yllättäen suitset olivat hajonneet ja heittelehtivät puolelta toiselle laukkaavan mustan tamman kaulalla. Onneksi fiksuna hevosena Carlota ymmärsi mitä oli tapahtunut ja pysähtyi samantien huomatessaan, että jokin oli vialla. Magnus hyppäsi alas satulasta ja tarkisti tilanteen - suitset olivat ihan ilman mitään syytä, varoittamatta, katkenneet kuolaimeen kiinnitettävän hihnan kiinnityksen kohdalta. "...mierda. Shouldn't have invested in these", mies mumisi.
Onneksi kisamatkalle mukaan oli pakattu turpahihnalliset varasuitset, joskin eiväthän ne ihan istuneet täydellisesti puoliveritamman päähän. Toivoa piti, että hevoselle vääränmallisista suitsista huolimatta kilpasuoritus tulisi menemään edes välttävästi...

15. huhtikuuta 2024, estevalmennus, valmentajana Nikki
Valmennusvuorossa oli argentiinalaisrouva Lola, joka sipsutteli jo melko pinkeänä kentällä, korvat tötteröllä ja häntä korkealla. Jos hevoset hymyilisivät, Lola olisi varmaan paistanut kuin Naantalin aurinko valmiiksi kootun harjoitusradan ympärillä. Se pysyi kuitenkin hyvin Magnuksen kädessä eikä lähtenyt sooloilemaan omiaan. Päivän agendana olikin käyttää Lolan intoa hyväksi ja kiriä suoritusaikaa, kun muussa ei enää oikeastaan ollut parannettavaa. Radalla oli pääasiassa metristä metri kolmeenkymmeneen esteitä, mutta joukossa oli yksi 140-senttinen ja yksi 150-senttinen pystyeste, sillä Magnus oli kertonut vielä kouluttavansa tammaa vielä korkeammalle tasolle.

Lola lähti innokkaasti matkaan, kun se lopulta ohjattiin radalle, ja minun työkseni jäi bongata mahdollisia ongelmakohtia, jotka hidastivat tammaa ja pitkittivät suoritusaikaa. Iso tamma pärjäsi kuitenkin hyvin radalla eikä sillä ollut kohmeisia paikkoja suorituksessa, joita olisi voinut lähteä korjaamaan ja parantamaan aikaa. Hieman se himmasi juuri ennen estettä, joten ehdotin, että Magnus yrittää siinä kohtaa ajaa tammaa vähän eteenpäin ja saattaa sen hyppyyn asti reippaassa tahdissa. Ei se paljoa aikaa syönyt, mutta kun ei muustakaan ollut mistä vähentää, niin josko sitten siitä.

Jouduimme kuitenkin valmennuksen päätteeksi toteamaan Magnuksen kanssa, että Lola suoritti jo täydellä teholla. Ei se huonosti suorittanut; Magnus oli ehkä toivonut Lolasta turboa, mutta se oli nykyiselläänkin jo huippuhyppääjä, joten häviö se ei missään nimessä ollut, ettei valmennus ollut löytänyt parannettavaa. Lolakin näytti tyytyväiseltä työhönsä, joten Magnus kehui hevostaan ja päätti olla tyytyväinen kaikesta huolimatta.
"Lola"

VH23-256-0001 | PKK5202
♥  Silla Argentino -tamma
♥  s. 16.05.2015, nyt 8-vuotias (reaali)
♥  Musta (Ee/aa), 169 cm

♥  Kasvattaja Haras Elegante, Argentiina evm
♥  Omistaja Sportpferde Hendrik F., Saksa evm
♥  Vuokraaja Magnus Antonini, VRL-01544
♥  Kotitalli Storywoods Dressage Center

♥  Esteratsu, tavoite 150 cm
re: 140 cm
ko: heA-vaB
3v 16.05.2018, 8v 16.05.2023ARVONIMET & PALKINNOT
♥  KTK III (2023)
♥  Fn (2023)
♥  VIP MVA (2024)

ERJ

 1. 12.06.2023 M & M Barocco, 130cm - 2/18 0 vp
 2. 13.06.2023 M & M Barocco, 130cm - 4/18 4 vp
 3. 13.06.2023 Valmarya, 130cm - 2/14
 4. 14.06.2023 M & M Barocco, 130cm - 2/18 0 vp
 5. 14.06.2023 Valmarya, 130cm - 3/14
 6. 14.06.2023 Valmarya, 130cm - 2/14
 7. 15.06.2023 M & M Barocco, 130cm - 4/19 0 vp
 8. 15.06.2023 M & M Barocco, 130cm - 1/18 0 vp
 9. 16.06.2023 Valmarya, 130cm - 2/14
 10. 18.06.2023 Valmarya, 130cm - 3/14
 11. 19.06.2023 Valmarya, 130cm - 3/14
 12. 20.06.2023 Valmarya, 130cm - 3/14
 13. 21.06.2023 Valmarya, 130cm - 1/14
 14. 22.06.2023 Valmarya, 130cm - 1/14
 15. 24.06.2023 Valmarya, 130cm - 1/14
 16. 29.06.2023 Valmarya, 130cm - 3/14
 17. 17.01.2024 Tigrishellir, 120 cm - 3/47
KRJ
 1. 18.01.2024 Tigrishellir, 120 cm - 6/47
 2. 21.01.2024 Tigrishellir, 120 cm - 2/47
 3. 01.05.2024 KRJ Nessinjärven kk, Helppo B - 2/50
 4. 11.05.2024 KRJ Nessinjärven kk, Helppo B - 7/50
 5. 12.05.2024 KRJ Nessinjärven kk, Helppo B - 6/50
 6. 16.05.2024 KRJ Nessinjärven kk, Helppo B - 3/50
 7. 21.05.2024 KRJ Nessinjärven kk, Helppo B - 7/50
 8. 22.05.2024 KRJ Nessinjärven kk, Helppo B - 2/50
 9. 26.05.2024 KRJ Nessinjärven kk, Helppo B - 1/50


Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen, kaikki sivuilla esiintyvä tieto on puhdasta mielikuvituksen tuotetta!
Please note this is a sim game stable / horse art role playing game.

taustakuvan © The Inspiration Gallery | copyright © M & M Barocco 2022- - all rights reserved